Соларис Медикъл - център за физиотерапия и рехабилитация

Ергон – иновативна техника в рехабилитацията!

ERGON-IASTM Technique е иновативен терапевтичен подход, съчетаващ статични и динамични манипулации на меките тъкани със специални инструменти, изработени от безконечна стомана за лечение на невромускулно-скелетни патологии.

Continue Reading

Болка в лумбалната област?

Дисковата херния, разговорно и по-общо наричана дископатия, е състояние засягащо гръбначния стълб, при което се разкъсва външния фиброзен пръстен anulus fibrosus на междупрешленните дискове и това позволява на меката централна част nucleus pulposus да се деформира и да навлезе в гръбначномозъчния канал, като притисне структурите, които се намират в него.

Continue Reading

Болест на Осгут-Шлатер

Една от честите причини за болка в областта на коляното при млади спортисти е болестта на Осгут-Шлатер (morbus Osgood-Schlatter), позната в медицината още като апофизит на голямопищялната кост (Apophysitis tuberositatis tibiae). Това заболяване е описано за първи път от хирурзите Робърт Осгут и Карл Шлатер през 1903 г. и се наблюдава най-често при активно спортуващи момчета между 8 -16 годишна възраст. По статистически данни, болестта на Осгут-Шлатер засяга 20% от спортуващите и 5% от неспортуващите младежи, като в една трета от случаите се засягат и двете колене. От болестта на Осгут-Шлатер страдат най-често футболисти, волейболисти, баскетболисти, хокейсти,  гребци, балерини и гимнастици.

Continue Reading

Високоинтензивен Лазер + Видео

Базиран на доказаните терапевтични качества на ниско интензивните лазери (LLLT), с високата си мощност от 12W, лазерът позволява изключително проникване, осигурявайки достигането на голямо количество енергия в дълбочина, за да се постигнат нужните резултати. Максималната мощност е повече от 50 пъти по-голяма от класическата терапия със студени лазери. Също така, специфичната дължина на вълната, стимулира нервните окончания, като блокира болковите усещания, което води до незабавно облекчение.

Continue Reading

Супер Апарат премахва Болката!

Всеки пети човек страда от някаква форма на умерена или силна хронична болка, показва последна статистика на IASP* и EFIC**. Тревожните наблюдения на лекарите сочат, че между 30% и 60% от хората с хронична болка не могат да водят пълноценен социален живот и имат ограничения във физическата си активност. В аптечната мрежа се предлагат огромен брой медикаменти за лечение на болката, но част от тях не се приемат добре от пациентите или водят до други увреждания. Алтернативата е първият апарат за високоинтензивна магнитотерапия Super Inductive System, който се намира в „Соларис Медикъл”.

Continue Reading

НОВ апарат за Високоинтензивна Магнитотерапия + Видео

Технологията се базира на електромагнитно поле с висок интензитет, което повлиява благоприятно върху човешките тъкани. Широкото честотно поле на BTL Super Inductive System прави високоинтензивната магнитотерапия приложима при третирането както на остри, така и на хронични болкови състояния.

Continue Reading