Супер Апарат премахва Болката!

Супер Апарат премахва Болката!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Всеки пети човек страда от някаква форма на умерена или силна хронична болка, показва последна статистика на IASP* и EFIC**. Тревожните наблюдения на лекарите сочат, че между 30% и 60% от хората с хронична болка не могат да водят пълноценен социален живот и имат ограничения във физическата си активност.

В аптечната мрежа се предлагат огромен брой медикаменти за лечение на болката, но част от тях не се приемат добре от пациентите или водят до други увреждания. Алтернативата е първият апарат за високоинтензивна магнитотерапия Super Inductive System, който се намира в „Соларис Медикъл”.

Иновативната технология е базирана на високоинтензивно магнитно поле с интензитет, достигащ до 2,5 Tesla, което влияе положително върху човешките тъкани. Индуктивна намотка на апарата генерира импулсно, синусоидално, електромагнитно поле, което взаимодейства с човешкото тяло и предизвиква деполяризация на нервно-мускулната тъкан. Основен резултат е редуциране на болката във всичките й видове – остра, подостра и хронична. Широкият честотен диапазон на магнитното поле дава възможност за въздействие и върху трите нива на болката и за терапия на всички етапи на болезненото състояние.

Привлекателното на този нов метод за пациентите е неговия незабавен ефект, краткият лечебен курс и краткото време на една терапия. Затова най-честите пациенти са хора с остра и хронична болка в лумбален и цервикален отдел на гръбначния стълб, епикондилити, периартрити, гонартрози, коксартрози и всички видове болка.

Допълнителните терапевтични приложения на високоинтензивна магнитотерапия Super Inductive System са мобилизация на ставите, миостимулация, при тендинити, за намаляване на спастичността и много други. Високоинтензивното електромагнитно поле подобрява кръвообращението в засегнатата област, като стимулира калусообразуването, затова се препоръчва приложението при фрактури за по-бързото им заздравяване.

Екипът от лекари специалисти и рехабилитатори в „Соларис Медикъл” отговарят на най-високите европейски стандарти за физикална терапия и рехабилитация.

Качеството на живот, премахването на болката и връщането на пациента към ежедневните дейности е цел номер 1 навсякъде по света в здравеопазването. И ако това може да се постигне с естествени физикални фактори, това не е ли достижение на технологията на бъдещето?

 

*IASP – The International Association for the Study of Pain – Международна асоциация за изследване на болката

**EFIC – European Pain Federation – Европейска федерация по болката

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3785″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border”][/vc_column][/vc_row]